Avresekurs

Då så har man både åkt och hunnit kommit tillbaka från avresekursen för oss volontärer på Lidingö. Det var riktigt roligt att få träffa fler som ska åka iväg som volontärer och inte riktigt heller har koll på riktigt vad de ska göra eller hur det kommer att bli. Men på något sätt så kommer det att bli bra!
På kursen så pratade vi lite om att möta nya kulturer och även Ungdomsstyrelsen var där och informerade men det bästa var endå "Utmaningar på höjden". Denna utmaning var att klättra upp för en 8 meter hör stolpe, ungefär som en telefonstolpe, sedan ställa sig längst upp på den och hitta balansen innan det var dags att släppa taget och falla fritt. Det pirrade i magen och när jag stod där uppe kände jag bara hur jag ville ned men det var en upplevelse. Denna övning gick ut på att vi skulle kliva ur vår "comfortzone" och göra något som vi inte gjort förut, ungefär som det volontärprojekt som nu närmar sig!
För er som inte tror att jag varit 8 meter upp i luften, bilder kommer!

Hyvel ska packas ned!

Om exakt 3 veckor, alltså 21 dagar, så är det jag som springer runt på Schipol (Amsterdams flygplats) och letar efter ett tåg mot Zwolle. Det börjar närma sig nu, och det börjar kännas. Har inte börjar packa än, men idag så har jag kommit på att jag måste ha med mig en osthyvel, det brukar inte vara så vanligt med den slags hyveln utomlands så bäst att jag tar med en!

När fåglarna flyger över Lidingö säger de "piiiiip"

Nu är det såhär att innan man får åka iväg som volontär inom EVS så ska man gå en avresekurs i hemlandet. Denna kurs arrangeras på Lidingö Folkhögskola där man man bor och äter under 3 dagar. I år så är denna kurs mellan den 24-26 Augusti och jag ska såklart dit! Precis som 15 till blivande volontärer, ska bli riktigt kul att träffa några fler galningar som också ska ge sig ut i det okända.
Nästa anhalt blir alltså Lidingö, men först ska jag jaga några barn runt i skogen, sista veckan av SOL-skolan. NU KÖR VI!

Ticetos!

Nu har biljetterna till Zwolle anlänt till min brevlåda och den 10 September anländer jag till Zwolle!
Åker från Sundsvall den 9:onde för att sedan sova på hotell och äta hotellfrukost innan mitt plan till Holland går vid 9-tiden. Sen så ska jag försöka att hitta ett tåg som går åt lämpligt håll vilket troligtvis leder till att jag kan ankomma till Zwolle järnvägsstation någon gång runt kl15 på eftermiddagen.

En blond turk från sverige

Vem är då jag?
Ni har säkert förstått att jag ska ta mig till Holland och att jag kallas för Hassan, därav bloggens namn; Hassan i Holland! Men mer då? Vad är det för filur som gömmer sig där bakom leendet på bilden?
För er så kan jag berätta att jag heter Sara, är 18 jordsnurr gammal och bor i Sundsvall, som ligger i Norrland. Mitt älskade Norrland! de första 15 åren av mitt liv spenderade jag i Sundsvall med att gå på dagis, skola, orientera, åka skidor, leka och någon gång ibland flyga iväg med ett plan till varmare breddgrader. Sedan när det var dags för det första valet i mitt liv så tog jag det rejält och valde att söka mig till Rymdgymnasiet i Kiruna. Där spenderade jag tre är år av snö, midnattssol, vänner och glädje! Men sen så kom ju studentdagen, då var det slut på det roliga och man skulle börja välja igen. Då valde jag ett nytt äventyr, nämligen att bli holländare för ett tag och det är just därför denna blogg finns!
Nu kan ni begrunda vem jag är medan jag ska läsa igenom papperna om min AXA-försäkring, en försäkring som alla volontärer måste ha. Vi hörs när jag tagit mig igenom alla oändliga sidor på engelska. Såg även att det fanns en del på holländska, ska försöka se om jag kan lista ut vad det står där.

Blivande Holländare i 10 månader

VOLONTÄR PÅ ETT UNGDOMSCENTER I ZWOLLE, HOLLAND, 10 MÅNADER

Det är min framtid. Den 10 September lämnar jag Sundsvall, Sverige, för att bege mig till tulpanernas land. Detta kommer bli ett äventyr, och om jag ska vara ärlig så har jag inte den blekaste aning om hur det kommer sluta! Men förhoppningsvis så kommer jag att komma tillbaka till Sverige om 10 månader med ett leende på läpparna och med många nya erfarenheter.
Vad jag exakt ska göra i landet som ligger under havsytan har jag inte riktigt förstått än, men jag tror det löser sig när jag kommer dit. Jag kommer i alla fall att delta i detta projekt tillsammans med 5 andra volontärer så ensam kommer jag inte att vara. Vi volontärer kommer att bo tillsammans i ett hus i Zwolle, ska bli intressant att se hur det kommer att funka, men jag ser fram emot det! Sedan så ingår det i projektet att lära sig det inhemska språket, och i mitt fall då holländska. Jag har fått höra mycket om det språket, att det är grötigt, fullt, och många svåra sch-ljud men jag är optimistisk och tror att det kommer gå galant eftersom jag både pratar tyska och engelska.
Vad är då Holland för land? För det första så heter det Nederländerna.
Huvudstad: Amsterdam
Drottning: Beatrix
Valuta: Euro
Språk: Holländska (dutch)
Folkmängd: 16 miljoner
Yta: 41 000 kvadratkilometer (som Jämtlandslän)
Befolkningstäthet: 395 invånare per kvadratkilometer
Lovar att uppdatera er mer när jag väl har flyttat dit och skaffat mig lite inside-information!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0