Radio Gaga

Nu måste jag bara få blogga lite om min mor här. Jag vet att hon inte kommer att tycka om det men som bloggare så är det ens plikt att föreviga vad som sägs och hörs. Så nu kommer alltså en konversation mellan mig och min mor från förra veckan att citeras, och för att ni inte ska vara helt borta så kan jag berätta att den handlar om Lady Gaga.

Mor: Jag var på Hedbergskas vårshow idag, och de sjöng två Lady Gaga-låtar!
Jag: Åh, coolt! Vilka då?
Mor: "Bad Romance'' och ''Radio Gaga"

Sen var det bara att försöka att förklara att ''Radio Gaga'' inte var en låt av Lady Gaga, bara för att den innehöll ordet Gaga. Så kan det gå ibland, men man ska väl lära hela livet!



Korvboll

Nu ska jag beratta nagot for er som man agnar sig har i Holland at, namligen sporten korvboll, eller ja, det officiela namnet ar Korfball. En hollandsk uppfinning som troligtvis bara exsisterar i detta land.
Sporten liknar i alla fall basket en liten bit, men 4 tjejer och 4 killar i varje lag som ska forsoka gora mal i "korfen" som ar placerad mitt pa planen. Och sen finns det naturligtvis hundra regler till, men de tanker jag inte beratta vilket beror pa att jag inte kan dem an.

Men da for att summera detta sa kan jag beratta att jag har borjat utova denna sport. Pa onsdagar ar det jag som springer runt forvirrad och svettig i en gympasal och insuper lite av den hollandska kulturen.
Och Sverige, se upp! Snart kommer den till erat land!

Pasta! (och da inte spagetti)

Idag ar det fredag!
Kommer ihag den tiden da fredagarna var den baste dagen pa veckan och det var "Lycklig fredag, lordag, fredag, lordag, fredag, lordag". Men jag maste pasta (haha! jag menar da inte spagetti utan ordet dar a har ring ovanfor sig) att jag ar lycklig idag ocksa.

Igar var det hastar, idag skola och scouter imorgon, favoritdelen av min vecka!

Och sa kan jag upplysa om att Sas bokat resa till Holland, dock vet jag inte vilket flygbolag hon flyger med men det ska jag allt forska lite i. Sa i slutet av April ar det hon som invarderar, WIEE!


Jorden runt pa en főrmiddag!

Idag har jag varit ute pa ett litet äventyr genom Europa, och ni ska veta att jag inte rorde mig fran vardagsrummet. Det är nänligen sa att min dator är lite kapott och eftersom jag inte lyssnade sa bra pa Johans datortekniklektioner sa kan jag inte fixa detta problem själv och ringde istället HP Supporten i hopp om välsignelse.

Sa, főrst ut är alltsa svenska HP supporten. De bablar pa och när de sedan inser att jag befinner mig i Holland sa trycker de ur säg att jag maste ringa dit istället. Jag far numret och bőrjar om fran bőrjan.

Jag kommer fram till en tekniker och när jag ber honom att prata engelska, eftersom min data-holländska inte är sa utvecklad, kopplar han om mig. TILL STORBRITANNIENS SUPPORT!

Sa när jag da kommer fram till tekniker i Storbritannien sa lyder konversationen ungefär sahär när jag berättar att jag är svensk som bor i Holland:
- Your a swedish girl, living in Netherlands who has a computer problem and calling the british support?

Da var det bara att ringa tillbaka til lden holländska supporten főr att főrklara att jag bor i holland, även fast jag pratar engelska och är fran Sverige.

Jag ska säga er att det är riktigt utmattande att resa runt sa mycket pa bara en főrmiddag, HOFF!


Professionell knivkvinna?

Idag nar jag fyllde i en jobbansokan till en o sa skulle man infoga en bild. Sa lilla jag loggade da in pa fejjan for att se vad det fanns for bilder pa mig som skulle vara lampliga att skicka in till en arbetsgivare. Jag letade och letade, men det var lattare sagt en gjort. Till slut sa hittade jag denna bild:

http://www.facebook.com/home.php#!/photo.php?fbid=138740556176866&set=t.596574840

(och nu eftersom jag datorn sa garna inte ville sammarbeta med mig sa kunde jag inte infoga bilden, istallet far ni da en lank som ni kan klicka lite kackt pa)

Och idag kan jag rapportera att jag skriver fran en hollandsk dator, och har finns det minsann inte en skymt av svenskans alskade tre sista boktaver i alfabetet!

Igar var jag hôgst upp, imorgon är jag nedanfôr

Jag är vid liv!

Dock är inte min dator vid liv, vilket har orsakat denna franvaro fran denna cybervärld. Men nu gôr jag en liten hälsning till er här, som fortfarande gar in pa min blogg och hoppas pa ett inlägg, men môts av ett môrker och fôrmodar att jag är borta.

Men jag är minst sagt levande, särskilt idag da jag drabbats av feber som resten av detta hus. Vi gar fram och tillbaka och vet inte riktigt vad vi ska gôra med vara liv. Men imorgon är det en ny dag, och da ska vi minsann se till att vara pa benen. Fôr nästa vecka är det mycket som händer.

Pa onsadagen ska vi prova pa att aka skridskor pa holländskt vis. Vilket innebär langfärdsskridskor inomhus och ingen hjälm. Efter det kan jag aterkomma med om jag lever eller inte. Sedan ska jag och Gloria även prova pa den holländska sporten Korfbal. Ingen anning om vad det innebär, men jag lovar en lang utläggning om detta i veckan. Sa fortsätt att ga in här!




Är du seriős?

Idag pa secondhand-affären sa kom det en liten gumma och lämnade in en cykelhjälm till főrsäljning. Jag blev helt till mig av att se denna lilla plast som vettiga människor sätter pa huvudet da de cyklar och papekade även főr en kollega att det var ungefär den tredje hjälmen jag sett i detta land. Han főrklarade att de minsann inte behővde hjälmar i detta land, man őverlever ända.

Det var da jag bőrjade protestera och berättade även att i Sverige sa är det lag pa att alla under 15 ar ska ha hjAlm da de vistas pa en cykel. Han kollade konstigt pa mig, klämde ur sig ˇAre you serious?!" och gick sedan där ifran főr att tänka őver Hollands situation utan hjälmar. Se sa olika det kan vara i världens alla hőrn!

Som ni ser sa skriver jag inte pa min dator, utan har ockuperat Zsu´s dator, en ungersk. Jag kan ge er en snabbkurs i hur man använder en ungersk dator om ni vill.

- Bokstaven A med en ring ovanfőr exsisterar absolut inte. Sa glőm den sa snabbt som mőjligt bara.

- Bokstaven O med tva prickar ovanfőr finns, men prickarna har bytts ut med tva sneda sträck.

- Bokstaven Ä finns, men da maste man trycka pa A och Alt Gr samtidigt, men man vänjer sig.

- Bokstäverna Y och Z kände főr att ha lite skoj och byta plats med varandra.

- Sedan aterfinns ! pa kontroll 4, ? pa knappen főr komma och főr att fa ett @ är det V + Alt Gr som gäller.

Sa om ni nu nagon gang under eran livstid stőter pa en ungersk dator, sa vet ni hur ni ska handskas med den'

One man down!

Idag fick jag veta av min tyska vän Jana i Amsterdam att hon minsann hade sett ett program på tysk TV om Rymdgymnasiet i Kiruna. Eller ja, hon uttryckte det mer som ett program om "Quiruna" där de var på någon skola som höll på med massa rymdsaker, så då kunde det ju inte annat än vara min!

http://mediathek.daserste.de/daserste/servlet/content/6102352?pageId=&moduleId=329478&categoryId=&goto=&show=

Så kolla in detta klipp, och nu kan ju spola fram till ungefär 03-46 så får ni små rymdare skjuta tryckluftraketer med Dannes översyn så att det inte urartar, som det i bland kan göra.

Och så kan jag ju berätta för er att när jag höll på med det där förra året, så lyckades jag bli träffad!
ONE MAN DOWN!
Jag gick iväg 50 meter och ställde mig där på vägen. Och så kommer den där raketen flygandes, och träffar mig! Nu kan ju någon räkna ut hur stor chansen är att jag träffas, men enligt mig var den och förblir väldigt liten. Jag är ju då regeln som bekräftar regeln.

Och en sista sak, vad har hänt med Sverigekartan?!

Never thought about Hawaii?

För någon dag sedan satt jag och Gloria och pratade om våra framtidsplaner. Jag berättade då om min plan att flytta till Grönland och hon kollade konstigt på mig. Jag förklarade då min önskan över att bo på en ö, och därför var Grönland lämpligt. Gloria tittar då ännu konstigare på mig och säger:

"You know, there is other islands then Greenland. Hawaii is an island to."

Ibland så tänker kanske inte Hassan hela vägen fram, och definitivt inte ända bort till Hawaii. Men jag tror nog att jag håller mig till Grönland ändå, lite sådär småmysigt. Och så pratar de faktiskt grönländska där!



HEDON

Igår var det dags för Hedon igen, alltså för mig att jobba i baren. Och lika kul som förra gången om inte roligare! Musiken var väl inte den bästa, men vi lyckades ha kul ändå. Vattenkrig stod på schemat så det var en blöt Hassan som kom hem klockan halv fyra inatt. 
Och det ska tilläggas att jag vaknade pigg som en lärka klockan åtta i morse, men eftersom det är söndag så låg jag kvar till klockan elva, WIE!

Idag lyser solen och himlen är blå, ungefär som en sommardag i Kiruna och här är det den 16 Januari. 
Jag ska ta och ge mig ut på en promenad och se om man kanske kan hitta en tussilago eller två, om det växer sådana i detta land.
Hej så länge!

Två snubbar

Okej, alla som varit med under min uppväxt vet att min kärlek till tv-programmet "Två Snubbar" är riktigt stor. Ni vet, de där två snubbarna som springer upp och ner i ett höghus och är allmänt underhållande.

Idag när jag gick in i skolan så var det första jag möttes av denna affisch:


Alltså, det finns en musikal om dessa två snubbar som kommer till Zwolle den 25 April, ni vet vart ni hittar mig den dagen!

Jag kan också berätta att en av mina elever bjudit in mig på födelsedagskalas den 3 Juli, det gäller att vara ute i tid! De är så söta de där små liven!

Ja, jag sjunger på!

Hur fångar man uppmärksamheten hos 20 styckem 40+:are som sitter på konferens?

Jo, man går förbi utanför det öppna fönstrer och sjunger med i Septembers "Mikrofonkåt" som spelas på mp3:n i vetskapen av att ingen hör. Men idag så hörde folk.
Troligtvis kommer jag dock aldrig mer i hela mitt liv stöta på dem, vilket känns bra att veta.



"Jaha, så du är chefen här?!"

Idag har Ungern och Sverige fått sin första språkliga conection. (Okej, jag vet att det är snobbigt att svänga sig med svengelska, men kontakt låter inte bra.) Detta genom en färg, färgen lila.

Svenska: LILA
Ungerska: LILA

Så något har vi gemensamt i alla fall!

Ikväll så har jag även varit på "Nieuw en oud borrel" på secondhand-affären. Det betyder helt enkelt att man äter snittar och beblandar sig med sina kollegor. Sedan så lyckades jag även gå upp till en okänd man och introducera mig själv, och sedan fråga i vilken av de två seconhandaffärerna han jobbar. Han svarar då att han är chef för hela organisationen. Samma sak upprepar sig 5 minuter senare igen, med den andra chefen.

Men nu lär de ju i alla fall komma ihåg den där svenska tjejen i alla fall.

Och så måste jag bara få säga, och tacka, för min jultid i Sverige var kanon. Det är inte förens man saknar något som man inser vad man hade. Så tack!

Imorgon är det hästdax, GNÄGG!

Elektrisk ål

Gissa vart eluttaget är?



DÄR!

Detta har vi letat i 3 månader, och förbarmat oss över varje dag att vi inte haft någon ström i badrummet, men se vad man kan hitta när man städar!

Så igår så invigde jag strömmen i badrummet, och den fungerade alldeles utmärkt!

Oh, julegran!

Idag har jag shoppar julsaker på julrean.
Eller rättare sagt en julsak på rea.
Nämligen ett diadem med en julgran på toppen!
Och bjällror, så när man har den på huvudet och går samtidigt så låter det som i bjällerklang.

Så idag har jag gått runt med denna på huvudet:


Zsu tyckte att jag var lite galen, men bara lite, och gjorde därför denna skylten till mig:



Men som ni alla vet så gillar jag ju bara julen!

Sensation!

Igår hänge något stort. Något jag aldrig varit med om förut.
Jag låg och slötittade på Eurosport och var inte på mitt bästa humör eftersom de envisades med att sända backhoppning istället för Tour de Ski. Backhoppning av alla sporter!
Så jag hade ett öga på tv:n och det andra var på semester någon stan när jag plötsligt fick syn på en svensk! Som hoppade backhoppning. Ögat på semester kom genast tillbaka och fäste blicken på denna flygande svensk de sista sekunderna innan han försvann ur bild.

Men detta är något jag kommer att komma ihåg, den första svenska backhopparen jag någonsin sett!

Annars så är det idag dagen innan jobbet börjar igen. Men först ska en holländska lektion klaras av och jag har lite dåligt samvete för att jag aldrig ens öppnade den 2 kg tunga boken som jag envisades med att släpa till Sverige. Min plan just nu är att översätta meningen:

"Oh, jag är jätteledsen för att jag inte pluggat något under lovet men jag har haft tusen andra saker att göra"

till holländska med hjälp av Google Transalate, ibland är man minsann en bra elev!



Flygande Svensk

Jag lever.

Resan gick över förväntan. Riktigt över förväntan.
En kvart försenad till Arlanda, 10 minuter före till Schipol och 5 minuter tidig till Zwolle.

Jag tror att gudarna vill att jag ska befinna mig i Holland och ingen annan stans.
För att ta sig från detta land är inte det lättaste, räkna med minst 71 timmar men att ta sig in igen, går som ett bananskal!

Vad har jag då åstakommit de 26 timmar jag har varit här?
Inte bloggat i alla fall. Och inte så mycket annat vettigt heller.

Men jag har i alla fall uppdaterat mig om vad Zsu har haft för sig och hon vet vad jag har sysslat med också.
Sen har vi campat i vardagsrummet och jag har helt enkelt haft lov.
Och det ska jag fortsätta med ikväll, och imorgon och sen på måndag ska jag ta tag i mitt liv igen.

Det är en liten overklig känsla att vara tillbaka. Det känns inte som om man lämnat. Men ändå har jag tillbringat 3 veckor i Sverige. Att kastas fram och tillbaka, en konstig känsla. Men nu hittar ni mig på Assendorperstraat i alla fall 6 månader till.


Next; Svålet!

Okej, igen bra bloggare detta år. Men imorgon beger jag mig iväg till det nedre landet igen och då ska det bli lite mera liv i den här bloggen, det kan ni skriva upp!

Nu har jag tillbringat 2,5 vecka med att äta filmjölk och konversera på ett språk som jag förstår och jag måste medge att jag haft det riktigt bra. Massa snö, och idag har jag kommit fram till att svenskar spenderar otroligt mycket tid på att sopa bilar, skidåkning, fikor, utgångar, vänner och bara bra saker.

Men nu är det dags att ge sig tillbaka, till cyklar och stampot. Bara ett halvår kvar, och det ska bli riktigt bra. I framtiden så står Amsterdam, Bryssel, Den Haag på tur. Och så ska det firas karneval och Queensday och så ska ju ni komma och hälsa på! Tiden kommer bara att flyga, så snart är jag tillbaka igen.


Men nu håller vi tummarna för att tåg och flygplan ska lyfta imorgon och att jag inte behöver tillbringa två dygn på okänt ställe innan jag är i hemma i Svålet igen. Så ta tag om tummarna nu och knip, så hårt ni kan!

En del av mitt hjärta, kommer alltid slå för dig.

Vilken dag idag?

Pratade nyss med Sanderyd i telefonen.
Vi filosoferade över lite olika saker och såklart pratade vi om gårdagen, nyårsaftonen.
Och mitt under samtalet slänger hon ur sig frågan:

"Vad är det för dag idag?"

Ibland så är det minsann inte lätt, att första januari är namnet på dagen efter nyårsaftonen är lite klurigt.

Det ska även tilläggas att hon fick hålla ett försvarstal, men juryn lät sig inte övertygas. 
Den tilltalade gav sedan en presskonferens där hon förklarade att hon skulle gå ut på en kvällspromenad för att få lite frisk luft och kanske ordning på dagarna.

Gelukkige Nieuwe Jaar!

Då var det dags för ett nytt år då. Året 2011. (Det ska tilläggas att jag skrev 2010 först och sedan var tvungen att ändra.)

Men ett nytt år, 2011.
Det betyder att det nu gott 11 år sedan millenniumskiftet.
Det är nu man inser att man börjar bli gammal.

Och ja, vad ägnade jag då denna nyårsafton åt?
Jo, jag intog vågrätt läge och stannade så resten av kvällen.
Men det blev ju nytt år ändå, även fast jag inte sprang runt i klänning och åt chokladfondant.

Men nästa nyår får minsann se upp, då ska Hassan fira!

Men innan dess ska jag hinna med och fira försenat nyår, med CHOKLADFONDANT!
(Känner redan hur mina smaklökar hoppar upp och ned av lycka!)


RSS 2.0