Sa du något?

Sas har nu anlänt hit till Svålet och jag måste säga att det är kanoner!
Hon kom med en 200 grammare Marabou och klockrena komentarer.

Sas om holländska:
- Sa du något, eller harklade du dig bara?

I LUV IT!

Watch out!



Nu är det dags för alla invånare i Svålet att se upp, för ikväll anländer denna filur och stannar hela veckan lång!

VÄLKOMMEN MALIN KATARINA SANDERYD!

Självförvållat regn!

Nu knner jag mig som en äkta svensk, för det ända jag skriver om är vädret!

Den senaste månaden har jag färbarmat mig över vår och sommar vindar som sveper in över Holland, och tänkte även fortsätta med det i detta inlägg.

Sommaren håller i sig, inget dopp i dag men ett vattenkrig fick duga som substitut. Och ett vattenkrig i en park i goda rumskamraters lag är ett väldigt bra substitut!

      

En blöt men lycklig familj!

Kollade precis igenom mitt fotoalbum från April 2011, och insåg att jag döpt alla mappar till 2010-04-22 och liknande. Altså är jag ett år efter. Är det jag som är dum eller är det tiden som går snabbt?

Zwolle Beach!


En bild säger mer än tusen ord.

Så kolla nu här riktigt noga!



Det ni ser är en Hassan som badar. I APRIL! Och hon frös inte ens, bara lite lite lite!

Igår visade termometern 28 grader i Svålet och då begav sig alla vettiga människor plus Jag, Jonathan, Simonko och Yogi still Svålets egna beach! Och det var underbart! Grönt gräs, sand mellan tårna, vatten och solkräm. Det kändes som om jag förflyttat mig till Juli men nej, igår var det 22 april.

Så nu var badpremiären över för i år!

    



Dags att bege sig ut igen, kanske väntar andra doppet för i år!



Oh, baby, I die three times



Ikväll ska Hassan och Yogi (läs mig och Gloria) använda våra VIP-pass till Hedon och lyssna på musik. Speciellt den här låten, som är utomordentligt bra!

Baka baka liten kaka!



Idag har jag bakat kaka.

Budapestrulle för att var mer exakt.
Och som ni vet så är det ju ganska mycket grädde i en sån där rulle från budapest.

Och som ni skan se på bilden hamnade lite av grädden på mig.
Hoj oj! Jag är ju inte ens en rulle från Budapest.

Men en viss person tyckte att det var väldigt roande, hoff!
... måste jag säga att det var jag som startade grädd-kriget?

Och min ansiktsfärg beror på att vi just nu har 26 grader i det här landet, och lilla jag som bott i Kiruna de senaste trå åren är ju inte riktigt van detta medelhavsklimat.

Whats wrong with you?

Jag har sagt det förut, att det går utför här i Holland men nu är det minsann kört!

Den senaste timmen har jag:

- Fångat Gloria i en tvättkorg.
- Stoppat det mitt huvud i en kastrul med kladdkakssmet så att jag fick en vacker rand i pannan.
- Gått ut genom ytterdörren barfota och med en sked i min mun.
- Lyckats hälla ett glas vatten över min nybakta kladdkaka.

Ja, ni kan ju läsa själv.
Helt klart är det kört!

Men så underbart roligt man kan ha det med personer som man litar på och känner sig hemma med. Så då gör det inget att man beter sig lite underligt, och speciellt inte om personerna är av samma skrot och korn som en själv.

Och jag måste medge, jag älskar varje sekund av mitt liv i det här huset.



The place to be <3

Väntan

I fredags spenderade jag kvällen på ett dansgolv.
Igår spenderade jag kvällen kring en lägereld.
Och jag måste säga att båda kvällarna har varit roliga och behövliga.

Idag är söndagen här och nu när jag tittar ut genom fönstret ser jag blå himel, så förhoppningsvis kan denna dag tillbringas i parken eller på vår takbalkong tillsammans med gott sällskap.

Ikväll ska jag och Gloria rocka tillsammans i baren. Jobb står på schemat men jag ser fram emot det, även fast det är på en söndag.
Se upp, Yoggi och Hassan är på gång!

Sen så var det ju det här med universitetet också. Tiden har nu gått ut och jag måste säga att det är väldigt skönt. För nu är det gjort, och jag kan inte göra så mycket mer åt det. Så nu är det bara att glömma bort allt som har meed universitet att göra tills antagningen är klar, då börjas det igen.

Det som jag sökte var:
Beteendevetenskap, Internationella samhällsvetarprogrammet, Internationellt arbete, Social antropologi, Europaprogrammet, Geografi.

Och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det, so let the väntan begin!

Och på tal om väntan, om precis en vecka anländer Malin Katarina Sanderyd till Svålet!


Domedagen. Eller får i år i alla fall.

DÖ DÖ DÖÖÖÖM!

15 April idag. Alla som är i den yngre generationen vet att detta är domedagen. Dagen då man ska ta tag i sitt liv och bestämma sig vad man ska bränna sina hjärnceller på. Alltså om man ska studera läkare, internationella relationer eller civilingenjör.

Jag ansökte faktiskt redan i onsdags, men idag så kom ångesten och naturligtvis sitter jag här nu 3 timmar innan antagningen stängs ner och ber till högre makter (Darwin t ex) att någon ska berätta för mig vad jag ska studera.
Men jag har hittat några guldkorn, nu gäller det bara att rangordna dem. Vilket jag redan gjort 5 gånger idag vilket min mailbox antyder, för varje gång man ändrar sig får man ett mail från antagningen. Så vi har ganska bra kontakt just nu.

Men ja, fortfarande 3 timmar.
Återkommer imorgon när jag kunnat bestämma mig.

Närproducerat, någon?

Nu ska ni få höra något kul. Eller nja, kul är det väl inte riktigt, mer frustrerande.

Kondenserad mjölk vet ni ju alla vad det är och ibland så har man ett behov av att använda denna mjölk när man ska baka. T ex när man ska baka morbrors Key Lime Pie. Men om man nu vill baka denna utsökta paj så ska man inte bo i det land som jag just nu bor i. För här kan man inte köpa kondenserad mjölk! Jag letade och letade, men som sagt hittade jag inget. Men då får man använda sina kontakter så den kondenserade mjölken hittade till Svålet tack vare föräldrar.

Jaha, lagom kul tycker ju ni. Nu har hon inget bättre att blogga om än lite mjölk, men här kommer knorren på det hela!

Lilla jag var ju nyfiken på vart denna produkt producerats, så jag tar på mig mina detektivglasögon och börjar spana i burkens alla höra (som för övrigt inte hade några hörn, för den var rund). Och där, längst ned med små små bokstäver står det att den är producerad i....

 

DA DA DAAAM!

 

(Håll i hatten, sätt dig ned, nu släpps bomben!)


 

HOLLAND!

Jag trodde ju att jag skulle få hjärtsnörp!

Men man borde nästan annat det när man kollade på framsidan....



Kor, en väderkvarn och diken - Det bara skriker Holland!

Denna kondenserade mjölk är producerad i Holland, I Leeuwarden som ligger ca 30 minuter bort med tåg. Men för att denna lilla runda burk skulle ta sig in i vårt hus var den först tvungen att produceras, sedan flygas till Sverige och där köpas på ICA för att sedan flygas tillbaka till mig så att jag kan baka Key Lime Pie.

 

Så, närproducerat...

Ja, kanske. För jag bor ju relativt nära fabriken men för att den ska komma till mig så var den tvungen att göra en längre resa.

 

Så det var vad jag ville berätta för er. Om den där mjölken som flugit över halva Europa.

 

 

 

 

 


Buiten is warmer!

Gårdagen spenderades på Zsu´s balkong tillsammans med Gloria. Vad hade också lite andra kompisar där uppe på taket, vad sägs om holländskaboken, ordböcker, te, pappersnäsdukar och såklart ätbar föda! Under de 6 timmar vi spenderade där uppe hann vi med både Ahlgrens bilar, Manner, tomat och mozzarella mackor och även ballerinakex, MUMS!

Och såklart hann vi med att prata ganska mycket också istället för att plugga. Men jag är 110% säker på att det var roligare att prata än att lära sig oregelbundna verb!



Höjdpunkten var Glorias lila solglasögon!

Hur svårt ska det va?

En myt som man ofta hör är att människor som är födda i ett annat land än Sverige och Schweiz har lätt för att blanda ihop dessa två länder. Och av mina erfarenheter kan jag bara konstatera att det är sant.

I onsdags var det en ny praktikant i second-hand affären och han tyckte minst sagt att det var lite svårt med dessa två länder som börjar på samma bokstav. Jag presenterade mig själv som "Sara från Sverige" och genast började han prata om sin skidsemester i Schweiz för några år sedan. Trevligt tyckte väll jag men senare när han trodde att jag kunde prata tyska (vilket jag dock ska kunna, efter 5 år av lektioner) så gick det för långt. Så då var det bara att påpeka att jag kommer från SVERIGE.

S: I´m from Sweden.
P: Switserland?
S: No, Sweden. The country between Norway and Finland. In the north.
P: Norway? Finland? SWEDEN? (med ett väldigt förvirrat ansikte)
S: Yeah, Sweden. IKEA? You know that country? (man kan alltid lita på IKEA!)
P: AHA! The thing above Groningen! (och där lyste han upp som en sol, när polletten föll ned)

Så Sverige är nu alltså "The thing" ovanför Groningen. Det är minsann något man ska skriva i geografiböckerna!



Men till saken hör ju att Sverige inte ens ligger ovanför Groningen som ni kan se på denna bild. Det som ligger ovanför Groningen är endast blött och blått. Men det ska jag nog inte säga till honom, för då förstörs nog hela hans världsbild. Så han får nog allt fortsätta att tro att Sverige ligger ovanför Groningen.



Känn lukten av guld!



Kolla vad jag har på mitt lilla huvud!

En mössa från SKI WOC (Ski World Orieteering Championship, mer känt som VM i Skidorientering) som gick av stapeln i Tänndalen detta år.

Men då tänker väl ni, är hon väldigt bra på att använda photoshop eller hur har den där mössan hamnat där den nu sitter?

Jo, då ska jag berätta för er att mina talanger i photoshop är väldigt små så man får helt enkelt ta till andra metoder för att få denna mössa på sitt huvud.
Jag tog till metoden Jonas.
Han jobbade nämligen med VM den lilla rackaren (inte alls avundsjuk, absolut inte) och då fick han minsann en mössa som jag sedan lyckades övertala honom att skicka till mer behövande i Holland.

Så nu sitter jag här i mitt rum och myser i denna mössa, ute visade temperaturen tidigare 20 grader plus men har man en ny mössa så måste man minsann använda den!


Där har ni honom, och då menar jag inte filuren till vänster i svenskhatten och inte heller hattifnatten där bak i en otroligt fin grön SOL-skole tröja! 



En sötnöt på äventyr i Holland!

De senaste dagarna har jag haft besök av en sötnöt med familj här i Svålet. Mini-kusin Linus med föräldrar har varit här och hälsat på och riktigt trevligt har det varit med en fläkt från Sverige!

Det började riktigt bra, och sen blev det bara bättre!
De började med att hala upp en godispåse från godisprinsen med 1,6 kg lösviktsgodis direkt från Sverige. Det var lycka för en svensk som bor utomlands.
Sedan fortsatte det med massa bus i huset, vårat Europa-spel förvandlades sabbt till en sopbil för den lilla filuren. Och så hann jag även med att visa dem staden, vi åt på en pannkaksbåt och så har Linus gungat 2 timmar på en och samma gunga som finns i parken bredvid vårt hus.


En liten snöig version av sötnöten!

Det var sorgligt att lämna dem på stationen men vi ses ju snart igen! Och som de påpekade så har jag 8 kort på Linus uppklistade på min vägg så honom glömmer jag inte! Men jag skulle inte sörja om ni kom tillbaka precis just nu, bara så att ni vet.



I feel the temperature rising

Idag kan jag berätta att temperaturen ligger på +24 gradet celcius i Svålet och kom ihåg att datumet är 2:a April!

Jag är van att vandra runt i långkalsonger vid denna tidpunkt på året och förbarma mig över att man inte kan se asfalten under all snö.

Men detta är ett annat land med annat klimat så det är väl bara att acceptera och lägga sig i en park och steka på!

Imorgon har dock yr.no lovat regn, men man måste ju ta med i beräkningen att det är en norsk sajt.



Och om en och en halv timme anländer mini-kusin med familj till Svålet, WIE!



Vad sa du, sa du?

För några minuter sedan slutade 1 April för i år men denna dagen måste man ju uttnyttja!
Det är minsann inte alla dagar man får lura sina nära och kära så idag passade jag på att lura pojken min.

Jag har pratat om att jag vill skaffat en tatuering så idag när jag kom hem till honom så drog jag upp samtalsämnet igen.

S: Du vet ju att jag tänkt ganska mycket på en tatuering den senaste tiden och igår så pratade jag igenom det med Gloria och Zuzkis.
J: Aha...
S: Och så provade vi att rita upp den också...
J: Jaha...
S: Men sen så slog det mig att jag vill ha något annat, det liksom bara kom till mig vad jag ska tatuera in.
J: Vad?
S: Och sen idag så gick jag förbi det där nyöppnade tatto-stället på vår gata, så då gick jag in bara för att se hur det såg ut och prata med snubbarna där inne. Och så kom jag ut med en tatuering. Så nu är jag tatuerad.
J: VA? MEN...VA? VISA!

Och det här vad var han fick se:



Paardje betyder "häst" och det hela är ett internskämt mellan oss volontärer.
GOED ZO -PAARDJE! är orden vi lever efter här nere och det ska även tilläggas att Zuzkis har en matchande "Goed zo!" på sin mage!

Men åter till Jonathan.
Han trodde mig. Seriöst!
Första sekunderna var att stort och högt "NOOO" som sedan övergick till något slags skrattanfall som nästan liknade tårar. Men det bästa är att han gick på det, MOHAHA!

Godnatt och sov gott önskar en inte nytatuerad Hassan!

RSS 2.0