Liten blir stor!



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SOSASOS!

Vackra du fyller 18 år idag, nu är du stor min lilla vän. Men jag är ganska säker på att din mentala ålder kommer stanna vid 3 år, men det är Hassan 4 år väldigt glad för!

Saknar dig <3

ICE ICE PENGUIN!

För två veckor sedan var vi volontärer iväg och prövade på äkta nederländsk skirdskoåkning.
Detta innebör långfärdsskridskor, fast med låga skor och så åker man runt runt tills man blir alldeles snurrig.

 Men detta tycker holländare är kul, och jag måste påstå att jag tyckte det var småkul också. Även fast ni vet att jag inte är en skridskofantast så var jag även lycklig eftersom det är det närmaste man kan komma skidåkning i detta land.

Naturligtvis var kameran också med, så här kommer lite bilder på fem volontärer som tycker isen ser väldigt kall och hård ut!


Här ser ni Hassan 3 år som får åka med stödställning!

       


Volontärer på hal is!


... och ibland blev isen lite väl hal!

Men roligt hade vi i alla fall, men roligast hade nog vår personliga skridskolärare som fick se oss ramla, skrika och skratta!

Nu har jag planer på att introducera svensk skidåkning, det skulle vara en syn. Men det blir nog inte i detta land, utan skidåkningen får vi spara till en annan gång.

It´s raining summer smell

Nu har jag känt den.
Lukten.
Lukten av sommarregn.

Ni vet på om våren, eller början på sommaren, då de första regnen kommer. Och om ni känner till det så känner ni även till lukten. Lukten av blött gräs, våt asfalt och människor med vårkänslor.

Den lukten har idag tagit sin in i mina näsborrar. Jag ska väl inte påstå att det är den godaste lukt jag känt, men vad den lukten betyder gör att den får 10 poäng!

För det betyder att blommorna är här, de varma kvällarna närmar sig och det är helt enkelt starten på en lång och underbar vår och sommar!



Solen i ögonen!

Igår fick vi allt en försmak av sommaren här i Svålet. Eller kanske en riktigt varm vårdag. Detta firades i en park tillsammans med två kameror vilket resulterade i detta.

Se och njut! (och bli gärna lite avundsjuk på grönt gräs och blommor!)


  
         



Ge mig detta väder de tre kommande månaderna och jag ska inte klaga, PROMISE PROMISE PROMISE!

Brothers and sisters, bananas and oranges

Idag hade vi en intressant språksituation.

Vi skulle försöka förklara ordet siblings, alltså syskon på svenska för Simon. Det franska språket innehåller inte detta ors så det var inte det lättaste att förklara.

Att bror och syster är syskon tillsammans var inte det lättaste att förstå men Zsu kom upp med en väldigt bra parallel.

Zsu: Brothers and sisters are siblings, bananas and oranges are fruits.

Efter den parallellen så var det glasklart vad siblings var för något.
Klart som korvspad.



En utslagen banan och apelsin!

HIPP HIPP HURRA!

Just nu återstår 24 minuter av min 19,5 års födelsedag. Gratualationer är fortfarande varmt välkommna!
Men jag har i alla fall fått ett halvårs födelsedagskort och även tjatat till mig lite gratulationer här och var.
Jag tycker det är viktigt med födelsedagar, precis som Findus, så då ska även halvåren firas!

GRATTIS TILL MIG!

Här är föresten en bild från min holländska lektion i tisdags. Varje tisdag får jag en två timmar lång privatlektion i det holländska språket.

Undra varför jag försöker spela tuba på bilden?

Rätt svar får en stroopwaffel hemskickad i brevlådan!



I don´t want drugs



You drive me nuts,
You give me fever.


Inte Lykke Li men ganska så lycklig

Igår spenderade jag dagen tillsammans med Jonathan och hans familj på deras terras.
 I T-SHIRT!
Varken långkalsonger eller vantar, utan bara Hassan och en t-shirt. (Naturligtvis hade jag byxor och strumpor på mig också, men det tyckte jag skulle vara underförstått)

Det jag vill komma till med detta inlägg är att våren är här nu, man kan vistas utomhus i kofta och solglasögon. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Nu är det ganska lätt att leva.



Så nu är det bara att hoppas att det håller i sig, Jonathan uttryckte en viss oro över mer snö men det vägrade jag lyssna på. Snart dags för första doppet!

Dalai Lama, Heineken and Austria

En annan konversation som utspelade sig igår var en konversation om filmen "Seven years in Tibet". Där Brad Pitt som en man från Österrike åker iväg till Tibet. Samtidigt som vi pratade om detta pratade vi även om att Heineken är en öl från Holland. Multitasking på hög nivå!

Gloria: So that´s probably why Dalai Lama went to Austria some years ago.
Jag: To drink Heineken beer?

Ibland blir det bara för mycket för min hjärna. Särskilt när man pratar om två saker samtidigt. Men jag gav ju åhörarna av den konversation ett gott skratt och jag kan även meddela at jag skrattade ganska gott också!

Don´t try this at home!

Igår var en väldigt händelserik dag med flera intressanta saker att blogga om, så det är väl bara att börja då!

Gloria skulle vara snäll och laga mina örhängen med superlim, så lång allting gott. Men sen så skulle jag naturligtvis hålla i det där superlimmet (när korken var på) och 5 sekunder senare  så är det jag som springer runt som en idiot med superlim över alla mina 10 kära fingrar. Paniken kom snabbare än kvick och jag kunde se mig själv om 30 år med superlim på fingrarna.



Ögonblicket fångades till och med på bild!

Sen var det bara att försöka att få bort skiten. Och det blev många försök.
Först nagellacksborttagning, sedan sprang Zsu iväg och köpte aceton, sedan prövades tvål och vatten. Sedan kom sandpapper in i bilden och Jonathan tillbringade minst en halvtimme med att sandpappra mina händer. Sedan olivolja och handcremé. Och ja, efter det så var det i alla fall bättre.

Men ja, det tog 5 sekunder att få limmet på plats, mer än en timme att få det att försvinna.

Så nu kan ni ju lära er att ni inte ska leka med superlim. Inte ens för att pröva. För det är faktiskt inte så roligt.

Like 4,3,2

Mitt nya beroende, Bruno Mars nya skiva "Doo-wops and Hooligans".


normal?

Nu börjar saker att gå utför. Jag tror jag blir galnare för varje dag. Men jag måste säga att jag har det riktigt kul med att vara galen. Och jag är inte den ända. Gloria hakar på och idag så slängde hon ur sig den har kommentaren:

-Do you think we are gonna be able to adjust to a normal society after this year?

Jadu, tre och en halv månad och vi får svar på den frågan.
Spännande.
DA DA DA DAAAAM!
Återkommer med uppdatering gällande detta ämne.

<3



Zweedse mensen in tha house!


Den här helgen har jag haft besök från Sverige. Pappa, bror och Britt har varit här och fyllt mina dagar med promenader och svenskt tal!

Jag har försökt att visa dem vad man ska se i den här staden, även fast jag själv inte riktigt vet vad man ska se. Men de har i alla fått se mitt holländska liv och vad jag gör om dagarna.

        

      

Nu är det bara att vänta på nästa besök, i början av April dyker mini-kusin med föräldrar upp, KUL!

blogga, vad är det?

Är det tänkt att man ska blogga när man har en blogg?
Då kanske jag måste ta och börja med det.

Men det är mycket som händer nu, livet lever på och då har man inte riktigt tid att förbarma sig över vad som händer. Men någon gång måste man väl ta tag i sitt liv och berätta, så håll i er!

Små grodorna!

Idag är det internationella kvinnodagen för er som missat det.

Den dagen har vi firat genom att tvinga Simon att laga middag till oss. Då blev det grodlår. Men man får maten lagad så spelar det egentligen inte så stor roll vad det är, bara det är mat. Och jag kan ju säga att det kändes lite makabert att sitta och gnaga på ett grodben, men någon gång i livet måste man prova det också.

Sedan så blev det semlor till efterätt! Mumsigt!
Så nu är även semlorna introducerade i andra länder, snart kanske de tar över världen.

Nu ska jag avsluta den här dagen, och se fram emot morgondagen istället.

Och för övrigt så var man med på TV imorse. A-ekonomi på ettan, tänka sig så känd man kan vara!


14 mil skidor!

Idag har jag åkt 14 mil skidor. Från soffan. Så rättare sagt har jag kollat på när andra människor skidat sig igenom dessa mil. Men jag tycker att jag var tapper som klev upp innan klockan åtta, efter bara 4 timmars sömn, för att börja uppladdningen inför vasaloppet. Och även detta år gick starten! Men jag måste erkänna att jag slumrade till en stund där mellan Smågan och Mångsbodarna, men det tycker jag att man får göra.

Sedan så var det ju VM 5-milen idag också, inte att glömma! Så då var det bara att kämpa sig vidare till Holmenkollen och försöka glida på. Men jag kan meddela att inga ben är brutna!

Och jag måste erkänna hur mycket jag saknar skidor. Hur mycket jag saknar snö.
Nästa år ska jag komma på ett sätt att ta igen det, och lite till!



Ut på tur igen!

Och nu efter att varit hemma i Svålet i två dagar så ska jag och mina volontärizar bege oss ut på nya äventyr. Eller ja, vi ska försöka att ta oss till Den Haag och biljetterna är redan köpte så det ska inte vara något större problem.

Där ska vi beblanda oss med andra volontärer på en så kallad "Mid Term -training" som alltid är i mitten av ett EVS-projekt. I beskrivningen står det att vi ska utbyta erfarenheter och dela med oss av tips om hur man tar sig igenom motgångar och medgångar.

Jag ser dock mest fram emot att få leka lekar och äta hotelfrukost.
Se upp, här kommer jag!

Ik wil jou missen!

RSS 2.0