And I can walk....

Okej, nu är det dags att ta och berätta vad jag har haft för mig den senaste veckan då man har varit på semester! Tänka sig vad flådigt det kan låta, men jag lovar att mina fötter inte alls tyckte att det var lika flådigt. Men är huvudet dumt får kroppen lida, och mitt huvud ville se så mycket som möjligt!

Elva tåg har vi hunnit med och inte missat ett ända även om vi var tvugna att rusa några gånger. Och passen tappade vi inte heller, men mina vantar har förvirrat bort sig någonstans i Strasbourg. Hoppas de har det bra!

Nu är det bara så mycket som jag vill berätta, så vet inte riktigt vart jag ska börja. Så då börjar vi helt enkelt med en lista! JIPPIE!

- Planera inte i förväg,eller man kan ju planera men oftast får man glömma dessa planer. Vi hade planer på en eftermiddag i Montmartré, men det visade sig bli en fika i Luxemburg! Men lika glad för det är jag!

- Om du åker till Belgium i feburari, ha hela skor! Det var hål i mina skor och det regnade varje dag vilket ledda til att jag gick runt konstant med russintår.

- Vem uppfann den svenska frukosten? Det är faktiskt mycket godare att äta corssianter!

- Bestäm dig aldrig för att kolla "lite lite närmare" på en Louis Viutton-väska genom ett skyltfönster. Det slutar med huvudvärk, bulor och fettfläckar på det perfekt putsade glaset.

- Om du ska bo på vandrarhem, skriv ut en karta från Google Maps. Eller inte om du vill ha lite sightseeing. Vi ville inte ha sightseeing, men fick det liksom på köpet.

Och så har vi ju naturligtvis de obligatoriska bilderna!


Första stoppet Gouda, och ja, det är en stad och osten kommer därifrån!


Och sen var det ju tåget mot Paris.. som slutade med att vi hamnade i..


På Brussels central och sedan vidare mot Luxemburg!


Och på det centrala torget mitt i Luxemburg så har de en lekpark :D


Torget i Nancy, Frankrike. Det skulle vara något för Sverige också, guld i varje hörna av ett torg!


Kanske ta ett dopp?


Vi träffade Barbapapa... I Frankrike äter man honom :(


Sedan förflyttade vi oss till Strasbourg över dagen och kolla på något EU-grejs!
Och på den meningen hör ni hur insatt jag är i EU..


Och sedan förflyttade vi oss ända till Brussel och där kunde man kolla på hela Europeiska unionen, tänka sig!


Och Manneken Pis!


MUMS!


Atomium!


Och så hamnade vi i rymden också, känns som hemma!


Och denna bild får helt enkelt representera alla tusentals fotsteg jag har gått den där veckan. Man skulle minsann haft en stegräknare men undra om den hade klarat av att räkna så många steg?

Men det var en riktigt bra resa, och nu laddar vi om för nästa!

Brindisi, Italien, under kristihimmelfärd!




On Holiday

Okej, imorgon ger jag och Gloria oss iväg på vakantie som det heter här. Det är hon och jag, och såklart våra Inter Rail kort som först tar sikte på Frankrike och sedan Belgium, kanske ett stopp i Luxemburg, vem vet.

Så, vi får helt enkelt se när ni får ett livstecken igen. Men håll ut, för jag lovar att det kommer ett.

HEJ PARIS, NANCY, STRASSBOURG OCH BRYSSEL!


DOORFIETSEN

Idag har jag upplevt en ny upplevelse.
Nämligen cykla med 22 ungar på rad i 5 kilometer och försöka att hålla ihop gruppen och skrikit sönder min hals med "DOORFIETSEN" och "SNELLER".

För att förklara lite bättre så var det så att de små scouterna, mer kända under namnet "monstren", skulle iväg och bada. Och som de äkta holländarna de är så cyklade det cyklart det. Haken var bara att det var 5 kilometer och att då få 22 ungar att cykla i par, med en meter mellan varje par och i samma hastighet är då inte det lättaste. Sedan ska det även tillägga att alla hade reflexvästar på sig, även jag, så ingen kunde missta att vi var ute på cykeltur.

Men jag kan lyckligt meddela att alla överlevde, ingen drunknade och alla kom hem. Tror jag i alla fall.


you never leave me



Ibland säger en bild mer än tusen ord.
Så kolla på bilden och skit i orden.

Volgende volgende volgende kan man visst säga!

Imorgon kommer det bli en händelserik dag!

Först så är det ju som sagt maskerad på skolan, och "DA DA DAMM" Jag ska vara Pippi Långstrump. Eller ja, försöka att efterlikna i alla fall. Vi får se hur det går men jag hoppas i alla fall att barnen ska se någon likhet så jag inte behöver stå där och skämmas. Jag lovar att updatera er med både bild och skrift.

Sedan ska jag få träffa kycklingar imorgon också. Chickens!
Det är värsta grejen att ha kycklingar som husdjur här och eftersom det största internskämtet sedan vi flyttade hit är just chickens så ska det bli extra kul att träffa dessa djur. WIE!
Lovar även där en updatering med skrivt och bild.

Känner vilken bra blogg det här kommer att bli.

Efterlysning!



GE DIG TILL KÄNNA!

Okej, nu är det såhär att jag är jättenyfiken på vem som skickar vykort med kanelbullar på till mig och inte skriver sitt namn. Jag har tänkt och tänkt hela dagen, och alla möjliga historier flanerar nu har i huset. Så hjälp mig, hittelön till den som hittar den mystiska kanelbulle person. Och en väldigt charmig låt också.

Bullpersonen är identifierad. Fallet avslutas.


Komplett

Nu är min dator komplett, alltså har jag fått min nya laddare så nu kan jag ladda batterierna. Och för arr göra det lite roligare, så är laddaren skickad från Frankrike!
Så nu har jag en internationell dator här, den har nästan fler länder på sin lista än mig. Hoff!

Nu ska jag fortsätta att ladda batterierna.


Det mytomspunna svenska spelet

Jag har länge hört talas om det svenska spelet "koueup" här i Holland. Och varje gång har jag sett lika förvånad ut och inte haft en aning om vad det kan vara. Och varje gång har holländare kollat på mig med ledsna och uppgivna ögon och tyckt att jag varit en dålig svensk.

Allt detta upprepade sig nu i lördags då scouterna skulle spela detta "svenska spel". De sa säkert namnet 10gånger utan att det gick upp ett ljus för mig. Då blev en av ledarna så förtvivlad så han plockade minsann fram det här spelat. Och hör och häpna, den sekunden han halar upp en Kubb-kung ut en tygpåse så hörs ett högt "AAHAAA, MEN ÅHH; DET ÄR JU KUBB!" Så detta mytomspunna svenska spel visar sig vara kubb. Ett helt vanligt kubbspel. Ibland är minsann saker mer invecklade än man tror.

Ett sånt kap!

Igår shoppade jag lite grand. Eller ja, faktiskt bara en sak men troligtvis kan det komma mycket bra ur den. Nämligen ett Inter Rail-pass, ni vet ett sånt där kort som gör att man får åka tåg i massa länder. Detta pass gäller fem resdagar inom 10 dagar så när holländarna njuter av "voorjaarsvakantie" så ska även jag och Gloria göra det. Resan går först till Nancy i Frankrike, över Paris såklart, där vi ska besöka en kompis till Gloria och även hinna med en tur till Strassbourg. Sedan beger vi oss uppåt igen med en weekend i Brussel och kanske även en tur till Gent. Sen vet man ju aldrig vart vi kan hämna, för med det där kortet får vi faktiskt åka tåg över hela Europa!

IJSBEER

Nu har jag en systemåterställd dator och en ny strömsladd är påväg - så nu gör vi allt ett nytt försök med bloggandet. Och denna gång utan bokstäver som saknar prickar och frågetecken som inte sitter där de ska.

FREDAG IDAG!
Jag har tillbringat dagen tillsammans med min förstaklass och jag måste ju säga att de är så söta så att det gör ont! Alltid kommer de med sina funderingar, som t ex förra veckan fick Gloria höra att det minsann var helt otroligt att hon kom i tid till skolan varje vecka eftersom hon måste resa ända från Österrike. Detta sagt av en söt liten pojke i andra klass, åh åh åh.
Och nästa fredag så är det maskerad på skoltid som gäller! Och detta för att fira fröken som har fyllt år. Så nu måste jag komma på något att klä ut mig till, isbjörn och sjöman finns i tankarna så vi får se vart det hela slutar.


Carrot!

Jag måste bara få dela med mig om att jag minsann har köpt ett gymkort!

I grannhuset finns nämligen ett fitnesscenter beläget och nu efter 5 månader så har jag och Gloria tagit tag i våra liv och blivit medlemmar. Så nu kan vi springa, gymma, cykla, zumba, steppa och svettas hur mycket vi vill! Och det finns inga ursäkter, det ligger bara 70 steg från våran dörr.

Och så har vi en morot också, eller carrot som man kan uttrycka sig på engelska. Men den håller jag hemlig än så länge, kanske ni kan få veta en riktig vacker dag.

Now I´m off for some svettning!

I´m back ... eller för tillfället i alla fall

Min dator är tillbaka!
Och tydligen har den befunnit sig 40 meter ifrån mig sen i fredags utan min vetskap. Men nu är den återfunnen, precis som bokstäverna å, ä och ö!

Men än är allt inte perfekt. För nu är det laddaren som det är fel på så HP håller just nu på att skicka en laddare hem till min brevlåda. Jag undrar vilket land den kommer skickas ifrån? Detta datorpreblem har ju varit ganska internationellt så om Spanien eller Island skulle bli inblandade skulle inte förvåna mig. Men efter det så hoppas jag verkligen att allt är löst, annars vet jag inte vad jag tar mig till...

Eller jag ringer nog min far, han är den som alltid får utstå samtal från mig när saker inte fungerar. Sådan dotter! Men det brukar fungera, för idag började minsann batteriet att ladda efter att jag beklagat mig för honom så kanske han har magiska krafter.

Nu ska jag fortsätta att nörda mina glosor...

Het Plein
De Stadhuis


Blablabla...



Vi kör lite charader, gissa vad?
Det är kallt, vitt och spettsigt.. hmm?!

Halvtid

Kanske dags főr en liten uppdatering här, eller vad säger ni?

Idag har jag lekt i en gympasal i fem timmar. Det gäller att man uttnyttjar tiden, főr det är minsann inte varje dag man főr chansen att vistas i en fullt uttrustad sal med plintar och bockar. Sa idag har det lekts hela havet stormar, volleyboll, den gamla godingen spőkboll och även en mänsklig variant av pingis, KUL KUL KUL :D

Och sa har jag en annan sak att säga ocksa, idag är det halvtid főr min tid här i Holland. 5 months, 5 more to go. WIIE! Lite sorgligt jag vet, men tiden gar framat och inte bakat sa da är det ingen idé att tänka pa det som varit utan istället sikta frammat pa det som kommer. Och 5 mer manader i Holland kan inte bli annat än kanon!

Internationell 2.0

Bara ett litet tillägg om att jag är internationell när jag főrsőker laga min dator, főr idag har nämligen min dator skickats iväg pa reparation. Och inte vart som helts utan till Tyskland!

Internationell 2.0

Bara ett litet tillägg om att jag är internationell när jag főrsőker laga min dator, főr idag har nämligen min dator skickats iväg pa reparation. Och inte vart som helts utan till Tyskland!

RSS 2.0